Priručnik za gledanje u ženu

Gledati u ženu nije lako. Svako ko misli da jeste, zalutao je na ovom svijetu, izgubio se. Gledati u jednu ženu još je i teže.

U ženu se ne gleda očima. Ne, u nju se ne gleda ni srcem.  Gledaš li je rukama nećeš je vidjeti. Gledaš li je razumom ona za tebe neće postojati.

U ženu se gleda žmireći. U nju se može gledati samo usnama. Srce i razum treba ostaviti sa strane onda kada se gleda u ženu. Oni samo smetaju.

Da bi je gledali kako treba, ženu treba početi gledati od očiju. U njenim očima može da se vidi gotovo sve. Mogu da se vide i budućnost i prošlost ali u njenim očima nikad ne može da se vidi sadašnjost. Treba biti posebno oprezan kod gledanja u ženine oči. Žena umije da upotrijebi svoje oči na milion načina. Ženine oči umiju da te traže. One umiju da te gledaju tako da povjeruješ da si jedini na svijetu i da ne koračaš zemljom već po oblacima. Samo ženske oči umiju da budu crne, da se smiju kada je žena tužna ili da plaču kada se žena smije. Sve u svemu vidjeti nešto iz ženinih očiju najteže je od svih gledanja u ženu.

Upravo zbog toga, onda kada oči govore jedno a žena drugo, treba gledati u ženin vrat. Žene, obično, nemaju pojma šta njihov vrat može da uradi jednom muškarcu. One ga skrivaju kosom, šalovima, kragnama, maramama. To je zato što žene ne umiju da lažu vratom. Njihov vrat uvijek govori istinu.

Gledajući ženi u vrat, može da se vidi, odakle je došla i kuda ide. Može da se vidi koga sanja i kakvi su joj snovi. Posebno, gledajući ženu upravo iza uha, može lako da se vidi kako žena voli, kako se ljubi i kako njene ruke umiju da miluju. Sve se može vidjeti u jednom vitkom ženskom vratu.

Ne smije se zaboraviti da ženu treba gledati i u usne. Nipošto slušati šta govori, već gledati kako to radi. Osjećati laži s njenih usana, prepoznavati isitnu. Gledajući u usne jedne žene može lako da se vidi da li je ta žena živa. Postoji li i svijetli li iznutra. Žene se mnogo boje svojih usana. Njih, baš kao i vrat, skrivaju karminima i raznim premazima. Žene se boje onog što njihove usne mogu reći.

Gledati žene u usta treba vrlo oprezno, jer žene, ako primjete da ih se gleda u usta, umiju da postanu čudne i da povjeruju da ih se gleda srcem.

Ženu treba gledati i u mali prst na lijevoj nozi. Tu se može vidjeti koliko je žena lijepa. Iz tog malog prsta se može vidjeti koliko dugo će biti lijepa. Mali prst može da ispriča mnogo više o ženi nego što to može da uradi ijedan muškarac s kojim je bila. Mali prsti su, inače, veoma opasni i svako treba dobro paziti da ih drugi ne vide.

Svakako, ženu treba gledati i od vrata do malog prsta na lijevoj nozi. Ono što se vidi na taj način, obično niko ne zna da shvati kako treba. Taj dio žene je najlakše pogrešno vidjeti.

Na kraju ovog priručnika još jednom da dam važno upozorenje. Žene nikad ne treba gledati ni srcem ni razumom. Gledajući srcem, može lako da se desi da čovek oboli od teške i neizliječive bolesti. Čovjek može da se zaljubi i ne znajući da je zaljubljivanje opasna bolest, s posljedicima tim težim što se dešava kasnije u životu jednog čovjeka. Gledajući razumom, može da se desi da čovjek vidi ženu i nađe joj mane koje ona nema. Gledajući razumom čovjek nikada ne vidi tu ženu koju gleda, već sve one koje je do sada gledao.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Volim te, ne volim te

Nose job