Udvaranje

Nekad je za kvalitetno udvaranje jedino bio važan dobar hardware. Kvalitetan alat. Najbolji udvarač, Don Juan svog vremena, je bio onaj koji je imao najtežu ruku, dugačku toljagu (centimetri su očigledno odvajkada važni) i koji je znao gdje se žene okupljaju (što je realno bio najteži dio jer u to vrijeme nije bilo šoping centara, kafića, pilatesa i televizijskih serija).

Sa dolaskom civilizacije pojavile su se i neke neželjene nuspojave. Uvedeni su zakoni kojima se više nisu dozvoljavali do tad tradicionalni načini udvaranja. Toljage su poslate u istoriju (izuzimajući primjene na sportskim događajima) a muškarci su morali da počnu da koriste software. Da se razumijemo, hardver nije postao nevažan. Dobar alat je uvijek tajna za uspjeh u svakom zanatu. 

Doduše sad su alati malo drugačiji, čine ih dobra kola, dobar stan, dobra primanja i ostale, dobre, stvari.

Danas je udvaranje široko rasprostranjeno. Gotovo kao i fudbal. Mislim da nema čovjeka na planeti koji se nikad nikome nije udvarao, gledao kako se neko drugi udvara i znao svu teoriju kako se treba udvarati.

Sva udvaranja u životu jednog čovjeka nisu ista. 

Neki nepoznati dječak se, recimo, zgodnoj plavušici iz svoje zgrade udvara tako što u liftu napiše "Marija + ja". Kad Marija na tu preteču četa odgovori sa "koji si ti?", dječak se vjerovatno toliko zbuni da više uopšte ne koristi lift.

Taj isti dječak, sada momak se možda udvara tako što zelenooku ljepoticu ubijedi da igraju "ko će prije skrenuti pogled" a potom, suočen sa ozbiljnom mogućnošću poraza, krene da je poljubi. 

Sa razvojem tehnologije, taj isti momak se nekoj curi možda udvarao preko statusa na Skype-u (što je veliki napredak u odnosu na šaranja lifta).

Kod udvaranja ljudi često griješe. Nekad se udvaraju malo, nekad predugo a nekad i smotano. Doduše, treba imati razumjevanja. Kad se neko udvara često je zaljubljen a zaljubljenost je opaka bolest zbog koje se lako pomjeri pamet. 

Udvarati se, bez obzira na sve rizike, treba cijeli život. Oni koji nađu pravu ženu, samo toj ženi, bez obzira što su s njom. Oni koji je ne nađu svima drugima.

Reci mi, mila, na ovo sve, kako mi ide?






Коментари

Популарни постови са овог блога

Volim te, ne volim te

Nose job

Priručnik za gledanje u ženu