Žene

Pročitah skoro, sa nekog žutog lista, kako slavni fizičar Stiven Hoking smatra da su žene najveća misterija u svemiru. Da je živ s njim bi se složio i moj prađed Stevo. Isto misle i milijarde muškaraca koje pokušavaju da riješe tu misteriju iz dana u dan.

Neki misle da žene žele samo ljubav, drugi da žele samo seks. Neki su sigurni da su željne pažnje, drugi da im treba biti gospodar. Jedni zbog njih postaju metroseksualci, drugi se ni ne briju. Jedni kažu da ih žene gledaju, drugi da ih maze u prolazu.

Svi imaju svoje mišljenje a mnogi sa razmišljanjem i pretjeruju (a dobro je poznato da previše razmišljanja ničeg dobrog ne može donijeti).

Iz ugla mladića u najboljim godinama sve je mnogo jednostavnije. Žene nisu lutke (štaviše mnoge se ljute kad ih se tako zove) ni ukrasi. One su živa bića, osobe.

Ponekad znaju šta hoće, nekad nemaju pojma (a nekad im se sve pomiješa). Vole da su sređene i "namontirane" ali i da lakiraju nokte u poderanoj pidžami koje su nosile kao djevojčice. Vole da se maze (bar ove koje sam ja upoznao) a vole i da pričaju o svim mogućim temama (i često da te zezaju u onima o kojima pojma nemaju).

Znaju da slažu oko, uglavnom, beznačajnih stvari. Često se svađaju u onim nekakvim danima (a ponekad i poslije). Znaju da se razbjesne i raspekmeze oko neke gluposti. Vrlo, vrlo rijetko ih boli glava (pričali mi ljudi, nisam doživio). Vole da se ljube i da mirno leže u zagrljaju grleći jednu ruku.

Opako umiju da zavedu pogledom (nije na odmet ako dolazi "u paketu" sa zgodnim tijelom) jer njime mogu da pokažu da su sretne, toliko sretne da nema muškarca kojeg neće oboriti s nogu. Kad te žena tako gleda, znaš da si prvi (dobro možda ne statistički ali u tom trenutku).

Imaju radar kojim nepogrešivo znaju kad misliš na njih a kada ne. Opasne su kad su ljute a najčešće se ljute kad misle ili znaju da ti ne znače ništa u životu (a željele bi da znače). Tada su jako osvetoljubive i treba se dobro paziti njihovih kandžica.

Nikad nisu niti mogu biti vlasništvo niti ih se može čime vezati. Ne vole ni da im budeš vlasništvo. Žene će ti oprostiti sve osim toga da im ne daš ama baš nikakve emocije.

Ti, draga, kao i ja, znaš da na svijetu ne postoje dvije iste žene. Sve ovo što sam ti napisao je onaj veliki dio isti u svakoj ženi ali onaj mali dio je ono što ženu određuje, čini posebnom.

Taj malio dio tebe želim da upoznam.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Volim te, ne volim te

Nose job

Priručnik za gledanje u ženu